T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Manisa İl Halk Kütüphanesi

58. Kütüphane Haftamızı Kutladık (28.03.2022)

 
    58. Kütüphane Haftası '' Kütüphanede Hayat Var'' Sloganıyla Gerçekleştirildi.

    Kutlama programı çerçevesinde ilk olarak28 Mart 2022 Pazartesi günü Saat:10.00 daKütüphanemizde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ebediyete intikal etmiş tüm Şehitlerimiz ve Kütüphaneciler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımızokunmuştur. İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın İbrahim SUDAKhaftanın açılış konuşmasını yapmıştır. Manisa Valisi Sayın Yaşar KARADENİZ’in konuşması, Zeybek Gösterimi, Lale Bahçesi Anaokulunun Müzikli Gösterimi, Afiş Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi şeklinde gerçekleştirilmiştir.

    Ödül Töreninden sonra Manisa İl Hak Kütüphanesi salonunda; Manisa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri afiş sergisi, Manisa Kadın Kooperatifi’nin obje sergisi, Öğretmen ressam Ümit DERİNSU’ nun resim sergisi açılışı yapılmıştır.

    58. Kütüphane Haftası Afiş Yarışması kazananları; İrem DÜNDAR, Ecrin Nur AŞIK, Ayşe BÖZTAŞ

    Mansiyon: Adanaz ÖZALP, Ömer Faruk AKAGÜNDÜZ olmuştur.

    Manisa halk ve çocuk kütüphanelerinden en çok kitap okuyan kullanıcılarımıza “Dr. İbrahim Türek Okuma Ödülleri” verilmiştir. En çok kitap okuyan;

    Yetişkin kategorisinde; okuyucularımız Osman BAYIR, Özcan AĞIR, Gökhan SUNGUR

    Gençler kategorisinde; Sıla BAYRAM, Ahmet ERTAŞ, Yaren BIYIK

    Çocuk kategorisinde; Yağız Bilal ÇİÇEK, Ahmet Mete DİNÇ, Mine KOÇAK

    Şehzadeler Dr. İbrahim Türek Çocuk Kütüphanemizde en çok kitap okuyan; Ayşegül ŞAHİN, Azra ÖZÇELİKBAŞ, Mustafa BAĞCI’ ya ödülleri verilmiştir.

    29 Mart 2022 Salı Günü Saat: 14.00’da Manisa İl Halk Kütüphanesi’nde Şair Nazmi Alper TANRIVERDİ anısına Şiir Söyleşisi etkinliği yapılmıştır.

    30 Mart 2022 Çarşamba Günü Saat: 10.00’da Halıtlı İlkokulu Kütüphanesi’nin açılışı yapılmıştır.  Saat: 15.30’da Öğretmen Reha Mahmut ÇELİK’in sunumuyla “Meraklı Ornito” Kukla Gösterisi yapılmıştır.

    31 Mart 2022 Perşembe Günü Saat: 10.00’da Sporla Yeşeren Fidanlar Bahçe Oyunları etkinliği gerçekleştirilmiştir.Saat: 14.30’da Doç. Dr. Gül Güney ZİNCİR’in sunumuyla Manisa Yazma Eser Kütüphanesi Koleksiyon Tanıtımı yapılmıştır.

   01 Nisan 2022 Cuma Günü Saat: 10.00’da Sporla Yeşeren Fidanlar Bahçe Oyunları etkinliği gerçekleştirilmiştir. Saat: 14.30’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültürel Miras Taşıyıcıları Murat MEMİŞ-Ayşegül MEMİŞ sunumuyla Müzik Enstrümanları tanıtımı ve icrası gerçekleştirilmiştir
 
 
  • kh1.jpg
  • kh2.jpg
  • kh3.jpg